Veelgestelde vragen Happenplank - Onderhoud snijplanken


Kun je een houten borrelplank schoonmaken?
Je kunt een snijplank van hout schoonmaken met een vochtige doek of keukenpapier. Een klein beetje zeep mag, maar gebruik liever geen sterke schoonmaakmiddelen, dat is niet goed voor het hout.

Wil je een snijplank van hout een keertje goed schoonmaken? Smeer deze dan in met citroensap en scrub de plank met grof zeezout. Na het reinigen zet je de plank rechtop, maar vermijd hierbij warmtebronnen. Laat een borrelplank dus niet op een radiator liggen. En let op: houten planken mogen nooit in de vaatwasser of geweekt worden in (heet) water.

Hoe blijft een houten snijplank mooi?
Behandel een houten plank regelmatig met een hiervoor geschikte onderhoudswax of onderhoudsolie, zoals druivenpitolie of een andere plantaardige olie. De olie of wax vormt een natuurlijk beschermlaagje en voorkomt dat vocht of onaangename luchtjes door het hout worden opgenomen. Je ziet vanzelf wanneer de plank een nieuw laagje olie nodig heeft, hij voelt dan wat droog aan.

Onderhoudsolie en onderhoudswax voor houten snijplanken zijn te vinden op de pagina "cadeau artikelen". Bestel deze samen met een Happenplank, dan heb je deze meteen in huis. 

Hoe gebruik je de onderhoudsolie of onderhoudswax?
Gebruik hiervoor een schoonmaakdoek die niet pluist zoals bijvoorbeeld een microvezeldoekje. Doe wat olie of wax op de doek en wrijf hier de hele plank mee in. Laat de plank dan minstens een uur drogen op keukenpapier of een oude theedoek. Als de plank niet meer afgeeft is deze klaar om weer te gebruiken. 


Ik geef een Happenplank cadeau, hoe weet degene hoe de plank behandelt moet worden?
Bij elke bestelling wordt een kaart met korte instructie meegestuurd over hoe je de Happenplank mooi houdt. 

© 2014 - 2024 Happenplank | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel