Veelgestelde vragen Happenplank - Graveren
 


Hoe wordt er gegraveerd?
Wij graveren met hightech laserapparatuur. Daarmee branden we de tekst of afbeelding in het hout. Dit gaat heel gedetailleerd en nauwkeurig en zorgt ervoor dat (bijna) elk ontwerp op een Happenplank kan worden gegraveerd. 

De kleur en de houtsoort zorgen voor de intensiteit van de gravering. Hoe donkerder de houtsoort, hoe donkerder de gravering. En hoe harder de houtsoort (bijvoorbeeld eikenhout) hoe donkerder de gravering.

We zorgen voor een mooie, diepe gravure die mooi uitkomt op het hout. Hoe het graveren van een plank in zijn werk gaat, is te zien op de pagina Happenplank videos

Hoe gaat de gegraveerde Happenplank eruit zien? 
Als wij de bestelling ontvangen, sturen we altijd eerst een voorbeeld ontwerp. In dit opzetje zie je de plank die je besteld hebt met de gravering in het bestelde formaat en op de gevraagde plaats op de plank. Dit voorbeeld ontvang je zo snel mogelijk nadat je een bestelling hebt geplaatst. Mocht je na het zien van het voorbeeld nog een kleine wijziging willen aanbrengen, kan dat. Pas als het ontwerp helemaal naar je zin in, wordt de bestelde borrelplank met gravering gegraveerd en verzonden. 

Ik heb een standaard ontwerp of eigen design uitgekozen maar wil nog een kleine toevoeging zoals een kleine ster, hartje of naam. Kan dat? 
Aanpassingen aan het standaard ontwerp zijn altijd mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld een ander lettertype of een andere lay-out zijn. We maken elk ontwerp op maat en een aanpassing is zo gedaan. Geef je wensen door bij het bestellen van de gravering. 

Ik wil een standaard ontwerp personaliseren. Hoe werkt dat?
Tussen de vele honderden voorbeelden en ideeën zit vast wel een geschikt ontwerp. Kies hierbij ook de grootte van de gravering, dat kan 10 cm, 15cm, 20cm, 25cm, 30cm of 40+cm zijn. Geef de namen en/of datum door en plaats deze in je winkelmand. Mocht je nog extra tekst, een foto of bedrijfslogo erbij willen laten plaatsen, stuur dit dan door via de mail.

Ik heb een eigen ontwerp of (bedrijfs) logo, hoe kan ik dat het beste aanleveren?
De afbeeling, logo of ontwerp ontvangen we graag via onze (live) chatservice of via de mail. Mocht je twijfelen over een ontwerp kun je de afbeelding of foto ook voordat je een bestelling plaatst doorsturen, dan kunnen we advies geven over de mogelijkheden.

De meeste bestandsvormen zijn mogelijk, als deze maar in goede kwaliteit zijn om te gebruiken voor de gravering. Het handigste is om dit aan te leveren als een vector bestand (.ai, svg, eps of .png). Pixelbestanden als .jpg, jpeg en .png zijn ook mogelijk. Liever niet in PDF omdat dit een alleen lezen bestand is. Het omzetten van PDF naar een ander bestandstype lukt niet altijd. 

Het beste resultaat krijgen we als de afbeelding een hoge resolutie heeft en geen schaduwen bevat. 

Ik wil meerdere graveringen op 1 plank laten graveren, kan dat?
Wil je meerdere graveringen op 1 plank? Bijvoorbeeld 1 gravering onder het handvat en 1 gravering onderin de plank? Dat is mogelijk. Kies dan voor de optie "2x een eigen ontwerp laten graveren op 1 plank". Dan kunnen er 2 graveringen van 10x10cm of 2 graveringen van 15x15 cm gegraveerd worden. Beide graveringen kunnen verschillend zijn van ontwerp. Bijvoorbeeld een bedrijfslogo en een tekst. 

Ik wil een borrelplank bestellen zonder gravering, kan dat?
Natuurlijk kan dat, een serveerplank zonder gravering kan dezelfde dag nog verzonden worden. 

Gaat de gravering naar verloop van tijd vervagen?
Een laserstraal brandt de gravering in het hout, hierdoor ontstaat een verlaagde uitsparing van het hout. Doordat de laserstraal het ontwerp in het hout brandt, krijgt de gravering een donkere kleur. Bij normaal gebruik van de plank blijft de gravering zijn donkere kleur behouden. Pas als je de gravering gaat schrobben of met agressief schoonmaakmiddel gaat behandelen kan de gravering vervagen.

Kan ik mijn eigen logo of ontwerp laten graveren?
Dat is zeker mogelijk. Elke borrelplank of cadeau kan worden gegraveerd met een logo of afbeelding die je nadat je besteld hebt naar ons toe mailt of via de chatservice naar ons verzend. 

Kan een foto worden gegraveerd met tekst erbij?
Bij het bestellen van een borrelplank, vragen we welke afmeting de gravering je zou willen bestellen. Alles wat binnen dit kader valt kan gegraveerd worden. Bijvoorbeeld een gravering van 10cm breed, mag maximaal 10x10cm worden.

Hoe weet ik of de afbeelding of foto van goede kwaliteit is?
We vinden het belangrijk dat je tevreden bent met het eindresultaat van de borrelplank met gravering.  Daarom is het van belang dat de foto van de juiste kwaliteit is om de gravering zo mooi mogelijk te laten worden. Als je een foto stuurt, zorg dan dat de foto of afbeelding scherp is, geen schaduw bevat en een zo'n hoog mogelijke resolutie heeft. Bij twijfel is het altijd mogelijk om de foto te laten beoordelen. 

© 2014 - 2024 Happenplank | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel