Hoe je houten snijplanken in perfecte staat houdt

Bij Happenplank begrijpen we dat een houten snijplank niet alleen een praktisch hulpmiddel is, maar ook een prachtige aanvulling op je keuken. Onze luxe houten borrelplanken en snijplanken, met of zonder gravering, verdienen de beste zorg om hun schoonheid en functionaliteit te behouden. Hier zijn enkele tips om je houten snijplank in perfecte staat te houden met onze onderhoudsolie of onderhoudswax.

Regelmatig schoonmaken
Na elk gebruik is het belangrijk om je snijplank goed schoon te maken. Spoel de plank kort af met warm water en gebruik een milde zeep. Vermijd het onderdompelen in water en gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze het hout of de gravering kunnen beschadigen. Droog de plank onmiddellijk en grondig af met een zachte doek om kromtrekken te voorkomen.

Olie of wax aanbrengen
Een van de belangrijkste stappen in het onderhoud van je houten snijplank is het regelmatig aanbrengen van onderhoudsolie of -wax. Bij Happenplank verkopen we hoogwaardige onderhoudsproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor olijfhouten planken en andere houtsoorten. Hier is hoe je dit het beste kunt doen:

  • Reinig de plank grondig: zorg ervoor dat de plank schoon en droog is voordat je de olie of wax aanbrengt.
  • Breng de olie of wax aan: gebruik een schone, droge doek om een dunne laag olie of wax gelijkmatig over de hele plank aan te brengen. Werk in de richting van de houtnerf.
  • Laat het intrekken: laat de olie of wax minimaal 15-20 minuten intrekken. Voor een diepere hydratatie kun je het zelfs enkele uren of een hele nacht laten zitten.
  • Verwijder overtollige olie of wax: gebruik een schone doek om overtollige olie of wax af te vegen. Zorg ervoor dat de plank niet plakkerig aanvoelt.

Bescherm tegen extreme temperaturen en vocht
Houten snijplanken kunnen gevoelig zijn voor extreme temperaturen en vocht. Plaats je plank niet in de vaatwasser, oven of magnetron, en bewaar deze niet in direct zonlicht of bij warmtebronnen. Bewaar je plank op een droge plaats om schimmel en meeldauw te voorkomen.

Voorkom vlekken en geuren
Om vlekken en geuren te voorkomen, spoel je de plank onmiddellijk af na contact met sterk gekleurde of geurige voedingsmiddelen zoals bietensap, wijn of uien. Gebruik een mengsel van zout en citroen om eventuele hardnekkige vlekken of geuren te verwijderen.

Gebruik beide zijden van de plank
Gebruik beide zijden van je snijplank om gelijkmatige slijtage te bevorderen. Dit helpt om vervorming en ongelijkmatige slijtage te voorkomen, waardoor je plank langer meegaat.

Bestel je onderhoudsproducten bij Happenplank
Bij Happenplank bieden we niet alleen luxe houten borrelplanken en snijplanken met persoonlijke gravering, maar ook de beste onderhoudsproducten om je plank in topconditie te houden.

Onze onderhoudsolie en -wax zijn speciaal ontwikkeld om het hout te beschermen en als nieuw te houden.
 

bestel een onderhoudsproduct voor houten planken


Door deze eenvoudige onderhoudstips te volgen, kun je jarenlang genieten van je prachtige houten snijplank. Bestel vandaag nog je onderhoudsproducten bij Happenplank en zorg ervoor dat je plank er altijd als nieuw uitziet!

 

© 2014 - 2024 Happenplank | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel